Opti Protein wanilia-ananas 900g

Opti Protein wanilia i ananas

Profesjonalnie skomponowana kompozycja białka Opti Preotein pozwala na nasilenie przebiegu procesów regeneracji organizmu poprzez utrzymanie równowagi wodno-elektrolitowej, intensyfikację procesów odpornościowych oraz wspomaganie syntezy enzymów i hormonów.

Wbrew powszechnym opiniom, tempo przemiany materii ogólnie nie obniża się istotnie z wiekiem. Jest to jedynie wspaniała wymówka dla mężczyzn i kobiet w średnim wieku, którzy zaokrąglone kształty i kilka dodatkowych kilogramów tłumaczą obniżonym tempem metabolizmu. Wraz z wiekiem wydatkowanie przez człowieka energii znacząco spada, jednakże przyczyną tego zjawiska jest przede wszystkim obniżenie masy mięśnio­wej, której systematycznie ubywa począwszy od trzeciej dekady życia. Osoby wy­jątkowo aktywne fizycznie przechodzą przez wiek średni i starczy bez mian w masie ciała, jednakże poziom tkanki mięśniowej najczęściej maleje z wiekiem, podczas gdy w tym czasie wzra­sta udział tkanki tłuszczowej.

Drastyczne, niskoenergetyczne żywienie nie stanowi optymalnego rozwiązania w procesie redukowania nadmiaru tkanki tłuszczowej. Badania wykazują, że systema­tyczne ćwiczenia fizyczne wykonywane podczas diety odchudzającej, pozwalają na znaczne odciążenie energetyczne, utrzymanie lub wręcz przyśpieszenie tempa metaboli­zmu i ograniczenie degradacji białek mięśniowych. Wydaje się, że połączenie odpowiedniego treningu z optymalnie dobraną dietą pozwala skutecznie walczyć z otyłością. Co ważniejsze, wła­ściwa kombinacja ćwiczeń i diety pozwoli nie tylko obniżyć masę ciała i stopień jego otłuszczenia, lecz umożliwia zachowanie takiego stanu rzeczy przez dłuższy okres czasu.

Najlepsze efekty i wysoką ich trwałość uzyskamy poprzez połączenie dobrze zbi­lansowanej diety, zwiększonego wysiłku fizycznego oraz wspomagających odchudzanie suplementów diety o potwierdzonym naukowo działaniu. Ostatnie badania wskazują jednak, że sam trening fizyczny nie jest kluczowym czynnikiem w procesie odchudzania i utrzymania właściwej masy ciała i odpowiedniego jej składu. Kluczowym aspektem jest modyfikacja nawyków żywieniowych, w taki sposób, aby uwzględnić aspekt ilościowy, związany z wartością kaloryczna spożywanych posiłków na tle podstawowej przemiany materii oraz z uwzględnieniem dziennego wydatku energetycznego oraz aspekt ilościowy, związany z proporcją poszczególnych makro i mikroskładników. Omawiając elementy, jakości makroskładników, niezwykle istotny wydaje się rodzaj spożywanych węglowodanów, białek a w szczególności tłuszczy. To właśnie rodzaj, ilość, i czas spożywania poszczególnych składników pokarmowych istotnie wpływa na zmiany endokrynne w naszym organizmie, a w konsekwencji zwiększa lub obniża termogenezę, hamuje lub stymuluje lipolizę, czy też sprzyja procesom anabolicznym lub katabolicznym.

Profil aminokwasów:

Składniki: koncentrat białka serwatki (lecytyna sojowa, mleko (laktoza)), dekstroza, L-karnityna (winian L-karnityny), skrobia kukurydziana woskowana, maltodekstryna, magnez (mleczan magnezu), aromat waniliowy, potas (cytrynian potasu), witamina C (kwas L-askorbinowy), witamina E (octan D-alfa-tokoferyiu), niacyna (amid kwasu nikotynowego), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja słodzqca: sukraloza, kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia), witamina B6 (5’-fosforan pirydoksalu), witamina BI (monoazotan tiaminy).

Profil aminokwasów:

 Na 100 g białka
L-alanina3,38 g
L-arginina1,68 g
Kwas L-asparaginowy8,07 g
L-cystyna2,13 g
Kwas L-glutaminowy11,83 g
Glicyna1,18 g
L-histydyna1,58 g
L-izoleucyna3,86 g
L-leucyna8,52 g
L-lizyna7,98 g
L-metionina1,66 g
L-fenyloalanina2,52 g
L-prolina3,15 g
L-seryna1,67 g
L-treonina3,15 g
L-tryptofan1,67 g
L-tyrozyna3,52 g
L-walina3,94 g
Podane wartości są wartościami uśrednionymi. Możliwe są drobne odchylenia.
Wartość odżywcza w 100 g w porcji 30 g
Wartość 1750 k J 544 kJ
energetyczna (418 kcal) (130 kcal)
tłuszcz 6,7 g 2 g
– w tym nasycone kw. tł. 4.3 g 1.29 g
węglowodany 9.3 g 2.79 g
– w tym cukry 4 g 1,2 g
białko 80 g 24,2 g
sól 0,38 g 0,11 g

Składniki: Koncentrat białka serwatki (lecytyna sojowa, mleko (laktoza)), izolat białka serwatki (mleko (laktoza)), naturalny aromat: wanilia i ananas, substancja słodząca: sukraloza.

•Podane wartości sq wartościami uśrednionymi.

Możliwe są drobne odchylenia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *